Klasa III f

wychowawca klasy: KRZYSZTOF SOŁTAN



wychowawca klasy: KRZYSZTOF SOŁTAN



Konkurs gastronomiczny

W dniu 27 marca 2017 r. dwa zespoły z klasy 2 f reprezentowały szkołę  w konkursie gastronomicznym pt. „ Smażone, pieczone, czy duszone- najlepsze mięso mielone”. Pierwszy zespół w składzie Iwoną Bąk i Dariusz Horowski zaprezentowali danie pt: „Wołowina/ bearnaise/szynka/cebula/cukinia”.
 Para zajęła 6 miejsce. Drugi zespółw składzie Adam Ambroziak i Dominik Wiśniewski zaprezentowali danie pt: „ Mielone na trzy sposoby z pieczonymi ziemniakami, marchewką i pietruszką”. Para zajęła 7 miejsce. Do konkursu uczniowie przygotowywali się pod okiem ucznia klasy 3 d Daniela Ogonowskiego i Pani Pauliny Ciesielskiej.

 //

Caterin competition

On 27th March two teams from class 2f represented our school in the catering competition "Fried, baked and stewed - the best minced meat". The first team - Iwona Bąk and Dariusz Horowski - presented the dish "Beef, bearnaise, ham, onion, courgette" They took 6th place. The second team - Adam Ambroziak and Dominik Wiśniewski presented the dish "Minced meat with roast potatoes, carrot and parsley". They took 7th place. The students were prepared by Ms Paulina Ciesielska and Daniel Ogonowski from class 3d.

 

 

Dnia 27.01.2017r. uczniowie klasy 2f pod opieką p. Teresy Rogali zwiedzali Muzeum Powstania Warszawskiego i uczestniczyli w lekcji muzealnej na temat: ,,Powstańczy dzień powszedni” . Była to bardzo ciekawa lekcja historii.

//

On 27th January 2017 students from class 2f with their teacher Ms Teresa Rogala visited Museum of Warsaw Uprising and took part in the museum lesson "Uprising Day". It was an interesting history lesson.