Spotkania z pracodawcami


W dniu 20.02.2013r. odbyło się spotkanie z pracodawcami z branży HoReCa dla 72 uczestników projektu „PROFESJONALISTA rynku gastronomicznego”. W spotkaniu udział wzięli następujący pracodawcy: Mamaison Hotel Le Regina, Marriott, Sowa i Przyjaciele, Hyatt Regency Warsaw, Sodexo, Perfecter, Centrum Szkolenia Barmanów. Uczniowie w okresie IX-XII wzięli udział w kursach zawodowych; kelner, barman z el. baristy i kuchach specjalność kuchnia cateringowo-bankietowa oraz w zajęciach z języka angielskiego zawodowego. Oprócz tego w II młodzież odbyła płatną praktykę zawodową w wybranych obiektach gastronomicznych i hotelarskich.
Spotkanie z pracodawcami jest kolejnym elementem realizacji projektu, który ma na celu zainteresowanie uczniów szkoły zagadnieniami konieczności podnoszenia kwalifikacji, bądź zdobywania nowych w branży HoReCa, które wynikają z dynamiki oczekiwań rynku pracy.

//

On the 20th of February 2013, the meeting with HoReCa business associates for “Professional of catering business” project participants took place. The following employers participated in the meeting: Mamaison Hotel Le Regina, Marriott, Sowa i Przyjaciele, Hyatt Regency Warsaw, Sodexo, Perfecter, Centrum Szkolenia Barmanów. Our pupils, during the period from IX-XII took part in vocational courses for; waiter, bartender with elements of barista, cook with specialization of catering and banqueting cuisine as well as in vocational English course. Furthermore, in February our youth was apprenticed to their job in self-chosen places of catering or hotel industry business.
The meeting with the employers is a next step to the project realization which main goal is to interest pupils in continuous improvement of their qualifications or getting new ones in HoReCa business.

Mamaison Hotel Le Regina

Marriott

Sowa i Przyjaciele

Hyatt Regency Warsaw

Sodexo

Perfecter

Centrum Szkolenia Barmanów

 

W dniu 26.09.2013 odbyło się spotkanie podsumowujące projekt "PROFESJONALISTA rynku gastronomicznego". Było ono przeznaczone dla uczestników II EDYCJI projektu – 72 osoby.