Klasa III Hp

uczniowie z wychowawcą

wychowawca klasy: ARKADIUSZ BUTOR



Hotel Raffles Europejski
W dniu 29 marca 2023 roku klasa 2hp pod opieką Pani Bożeny Juzaszek i Pana Arkadiusza Butora odbyła tour po hotelu Raffles Europejski. Młodzież zwiedziła eleganckie wnętrza tego najstarszego w Warszawie i jednego z najstarszych hoteli w Polsce. Pracownicy hotelu z dużym zaangażowaniem przedstawili historię i obecną działalność hotelu. Hotel posiada nieformalną kategorię 5+ i należy do najlepszych hoteli w Polsce. W trakcie wycieczki uczniowie mieli okazję zwiedzić wspaniały apartament prezydencki nazwany w hotelu, apartamentem europejskim. Po zapoznaniu się z obiektem młodzież miałaby ochotę na praktyki i pracę w tym hotelu.

Raffles Europejski Hotel
On  March 29th 2023, class 2hp under the supervision of Ms Bożena Juzaszek and Mr Arkadiusz Butor took a tour of the Raffles Europejski Hotel. The students visited elegant interiors of this hotel, the oldest in Warsaw and one of the oldest in Poland. The hotel staff gave a very engaging presentation of the hotel's history and current activities. The hotel has an informal category of 5+ and is one of the best hotels in Poland. During the tour, the young people had the opportunity to visit the magnificent presidential suite called the European suite in the hotel, After getting to know the facility, they would be eager to intern and work in this hotel. uczniowie przed hotelem i w jego wnętrzach

uczniowie we wnętrzach hotelu

 

W dniu 13 grudnia 2022 roku klasa 2hp uczestniczyła w Warsztatach Kulinarnych "Smaki Warszawy" w Pałac Muzeum w Wilanowie. Uczniowie poznali tradycje kulturalne i kulinarne warszawy okresu międzywojennego. Przygotowywali również potrawy serwowane zarówno w restauracja tego okresu jaki i w domach zamożnych i biednych polaków. Opiekunem był Pan Arkadiusz Butor 

On 13th of December 2022, class 2hp participated in the 'Tastes of  Warsaw-Cuisine of the Period Between Wars  (1918-1939) culinary workshop at the Wilanów Museum Palace. The students learned about the cultural and culinary traditions of Warsaw in the time between the world wars. They also prepared dishes served both in restaurants of the period and in the homes of wealthy and poor Poles. The tutor was Mr Arkadiusz Butor.

dania przygotowane przez uczniów

uczniowie podczas warsztatów