Praktyczna nauka zawodu
Kierownik Szkolenia Praktycznego: DOBROSŁAWA KOWALSKA
telefon: (0 22) 810-88-87
e-mail: praktyka.zawodowa.zsgh@eduwarszawa.pl
MIEJSCA PRAKTYK:
-
hotele cieszące się współcześnie najwyższą renomą i bogatą historią: Bristol, Le Regina, Marriott, Sheraton, Westin, InterContinental, Mercure Centrum, Mercure Grand, Hilton, Golden Tulip, Best Western Hotel Felix,
- restauracje nagrodzone gwiazdką bądź sztućcami czerwonego przewodnika Michelin Main Cities of Europe i czapkami żółtego przewodnika Gault & Millau: Atelier Amaro, Belvedere, Brasserie Warszawska, Ale Gloria, La Rotisserie, Signature, Winosfera, Eliksir,
- Cukiernia Batida, Cukiernia Przemysłową, Cafeteria Meryk, firma Jas-pol, firma Auchan (objęła patronatem klasy cukiernika i piekarza),
- uczniowie, którzy mają ukończone 18 lat oraz dobre wyniki nauczania mogą ubiegać się o możliwość odbycia praktyk w Hiszpanii, w sieci hoteli katalońskich - Praktyki w Hiszpanii
- Praktyki w Grecji
POKAZY, WYCIECZKI, SPOTKANIA organizowane dla klas TGH, ZSZ
Hotel Intercontinental // Hotel Le Regina // Hotel Marriott // Sodexo Polska // Bank Zachodni WBK
// Louvre Hotels // Hotel Radisson Blu // Prezentacje hoteli 2011/2012