Sodexo

Lekcje kulinarne - Sodexo Polska - 2011

W dniu 17.05.2011r. Firma Sodexo Polska przeprowadziła lekcję pokazową z Technologii gastronomicznej. Uczniowie z klasy II K1 zapoznali się ze strukturami i organizacją pracy w firmie Sodexo przez Panią Paulinę Palmowską - Specjalistę ds. Zasobów Ludzkich oraz wykonali, pod okiem profesjonalnego kucharza, Executive Chef - Arkadiusza Nowakowskiego 3 potrawy.
1) Rolada z kurczaka z wątróbkami i żurawiną na warzywach tagliatelle.
2) Tradycyjne de`volaille z kurczaka z faszerowanymi pomidorami i canelsami z kaszy kus-kus.
3) Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i szpinakiem z aromatycznym makaronem parpadelle.

W dniu 15.04.2010r. Firma Sodexo Polska przeprowadziła lekcję pokazową z Technologii gastronomicznej. Uczniowie kl. II G1 zapoznani zostali ze strukturami i organizacją pracy w firmie Sodexo przez Panią Paulinę Palmowską - Specjalistę ds. Zasobów Ludzkich oraz wykonali, pod okiem profesjonalnego kucharza, Executive Chef - Arkadiusza Nowakowskiego 3 potrawy.

W menu znalazło się:
1. Peper stek z polędwicy wołowej na sałatce z młodego szpinaku z serem pleśniowym prażonymi orzechami i malinowym vinegreat
2. Polędwiczki wieprzowe faszerowane kurkami w sosie z zielonym pieprzem podane na terinie z kaszy jęczmiennej i gruszką faszerowaną rokpolem
3. Mix kolorowych sałat z grillowanymi polędwiczkami z kurczaka, krutonami i miodowym balsamico



Lekcje kulinarne - Sodexo Polska - 2010

W dniach 15.04.2010 r. oraz 16.04.2010 r. odbyły się prezentacje Sodexo Polska. Specjalista ds. Zasobów Ludzkich Pani Paulina Palmowska zaprezentowała produkty Sodexo Polska, a szef kuchni Pan Leszek Rułka pokazał uczniom swoje umiejętności kulinarne.


W dniu 15.04.2010r. w prezentacji udział wzięli uczniowie z klasy II K1.

 

MENU - Czwartek 15-04-2010r.

  • Steki wołowe z pieczonymi ziemniakami i warzywami z wody.
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym z ryżem.
  • Bukiet sałata z polędwiczką cielęcą i octem balsamicznym.

W dniu 16.04.2010r. w prezentacji udział wzięli uczniowie z klasy I G1.
MENU - Piątek 16-04-2010r.

  • Warzywa zapiekane z mozzarellą.
  • Spaghetti z brokułami i płatkami parmezanu.
  • Risotto z pieczarkami.
  • Zapiekanka warzywno makaronowa.



Lekcje kulinarne - Sodexo Polska - 2009

W dniach 18.05.2009 r. oraz 20.05.2009 r. odbyły się prezentacje Sodexo Polska. Specjalista ds. Zasobów Ludzkich Pani Paulina Palmowska zaprezentowała produkty Sodexo Polska, a z szefem kuchni Panem Leszkiem Rułką mogliśmy doskonalić umiejętności kulinarne uczniów.


MENU (18.05.2009 r.):

  • Filet z kaczki z pieczonymi ziemniakami i konfiturą z czerwonej cebuli z nutą sosu malinowego.
  • Flambirowana wątróbka drobiowa z octem balsamicznym i żurawiną , teriną z kaszy jęczmiennej i gruszką w czerwonym winie.
  • Stek wołowy zapiekany z gorgonzolą podany na puree selerowym i bukietem warzyw.


MENU ( 20.05.2009 r.):

  • Panierowany kozi camembert z musem z brzoskwiń.
  • Deska serów.
  • Polędwiczka wieprzowa nadziewana kozim serem szpinakiem i orzechami.
  • Roladka z wędzonego łososia z ziołowym twarożkiem podany na pumperniklu.